bertbw

Eigenaar van BMTV is Bert van der Molen, begonnen als radiotechnicus en later werkzaam als editor en programmamaker bij de publieke omroep. Sinds 1997 produceert hij bedrijfsfilms en werkt als videodocent in het beroepsonderwijs en voor culturele instellingen. Klik hier voor een loopbaanbeschrijving.

Bert werkt met verschillende partners op het gebied van journalistiek, communicatie, vormgeving en audiovisuele techniek. Dit geeft maatwerk en flexibiliteit en is kostenefficiënt.

Door inlevingsvermogen en persoonlijke interesse weet BMTV de boodschap van de klant op natuurgetrouwe wijze te vertalen in het eindproduct.

Het doel van de opdracht en de vraag achter de vraag worden uitvoerig besproken. U krijgt een deskundig advies over de vorm en inhoud die het beste bij de vraag aansluiten. Hieronder vallen de lengte van de video, stijl, muziek, voice-over, titels, animaties, et cetera.

BMTV streeft naar een optimale afstemming tussen inhoudelijke deskundigheid van de klant en de wijze waarop dat vertaald wordt naar video. Indien gewenst, kan de klant een medewerker afvaardigen die bij alle stappen van het productieproces betrokken is. Van het schrijven van het script tot en met de eindmontage. Wanneer de montage is gestart kan de klant tussentijdse versies bekijken, via een beveiligde FTP-server. Hiermee krijgt de klant veel zeggenschap over het eindproduct. Bert huldigt daarbij het principe dat discussies leiden tot verrijking.

stagebeleiding

BMTV is erkend als leerbedrijf via kenniscentrum PMLF.

Bij ons zijn aankomend editors, cameramensen en beeldtechnici voor de opleidingen AV-productie en fotonica welkom voor een gedegen kennismaking met het vak. Met zijn brede ervaring en zijn confronterende stijl leert Bert de stagiairs de fijne kneepjes van het vak in "real life" productieprocessen.

 

 

Wij verzorgen camera-journalistiek voor reality series en digitale themakanalen. 

Zie als voorbeeld de reportages uit de RTV-Oost serie Overijssel over Zee en de belevenissen van Jan Beerling, journalist, fotograaf en kunstenaar. 

Indien gewenst verzorgen wij de redactie van een themakanaal. Dit kan van belang zijn voor organisaties die hun doelgroep of consumenten graag een eigen stem willen geven. Wij organiseren in dat geval de bijeenkomsten en de begeleiding en training van de redactieleden.

shooting_mali_klein

Wij hebben veel ervaring met filmopnames in het buitenland en het maken van meertalige producties.

Bijvoorbeeld de film Şakirin Camii .

Met onze specifieke kennis en mogelijkheden kunnen wij filmopdrachten uitvoeren in de meeste landen, ook buiten Europa. Wij werken altijd met native speakers voor de voice-overs. Onze DVD's worden geproduceerd met Adobe Encore. In de DVD-menu's kunnen alle mogelijke combinaties worden gemaakt van gesproken talen en ondertitels. 

lesgeven

Naast videoproductie verzorgt BMTV ook training in televisie maken voor medewerkers van lokale omroepen en journalisten die als Camjo werken.

De cursussen zijn praktijkgericht. Afhankelijk van de toepassing, worden diverse aspecten van het televisiemaken behandeld, zoals: cameratechniek, regie, geluid, interviewen, monteren. 

De docent is Bert van der Molen, tevens eigenaar van BMTV. Hij heeft onder andere training gegeven bij RTV Oost en TV Deventer.