Bert van der Molen (Meppel, 1958) studeerde af aan de Academie voor Beeldende Kunst (AKI) in Enschede, met als specialismen schilderen en grafische kunsten. Naast zijn studie begon hij met de productie van artistieke videofilms en popmuziek.

 

Via verschillende vakopleidingen bekwaamde Bert zich als geluidstechnicus, als video-editor en als vakdocent in audiovisuele technieken en schilderkunst. Hij werkte als docent voor culturele en maatschappelijke projecten en als AV-technicus bij omroepen en bedrijven in de AV-branche.

 

In 1999 is Bert voor zichzelf begonnen als videoproducent. Dit gaf hem meer vrijheid en de mogelijkheid om een film van begin tot eind in eigen beheer te maken.

Bert's gedrevenheid en enthousiasme stralen af op cursisten en klanten. Bert is sociaal zeer vaardig en weet mensen op hun gemak te stellen. Met zijn creativiteit en vakkennis weet Bert elke film tot een goed resultaat te brengen. 

Bert werkt volgens de gangbare normen die worden gehanteerd in de televisie branche. Daar waar nodig past hij doordachte improvisatie toe.

Naast BMTV heeft Bert een gezin en is gitarist in twee bands:

The Remains en The Fundogs.